Kilpailukausi avattu

14.05.2014 14:35

Kevät alkaa pikku hiljaa muuttua kesäksi vaikka lämpömittarilla on edelleen aika pienet luvut. Kalenterin, ja erityisesti kilpailukelenterin mukaisesti kesäkautta ainakin näyttää oleva lähestymässä.

Kausi on avattu (ja lopetettu) sekä maantieden että maastojen puolesta täksi vuodeksi. Ensimmäisenä kisana toiminut tänä vuonna maantiejuoksun aluemestaruuskisat 27.4 Kauhavalla joka muuttui täydeksi farssiksi kun vielä lähtöviivalla luulisimme juosteessamme 2x5.3km, mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen todettiin että kyseestä oli noin 3.8km mittainen kierros, eli reilu 3km lyhyempi matka kuin ilmoitettu?!? Noh, olihan kuitenkin hyvä treeni sekä fyysisesti että henkisesti. "You've got to learn to expect the unexpected"

3.5 oli jo toinen aluemestaruuskisat viikon sisällä, tällä kertaa oli maastojuoksun vuoro Öibergetin hiihtokeskuksella. Kisat oli hyvin järjestetty ja radan oli sopivasti haastava ja noin 5.5km mittainen. Voittoaikani 16'57" ei kerro paljon mitään kun juoksin yksin heti ensimmäisestä askeleesta, mutta hyvä treeniä tämäkin kisan. "You've got to learn to win"

Aluemaastot, Öiberget

11.5 - SM maastot, Lempäälä. Kevään pääkisa ja se kisa missä kaikki kovat juoksijat kilpaili mestaruudesta. 100 miestä oli ilmoitettu miesten 4km matkalle, ja lähtöviivalla oli 75 miestä, kaikki samalla viivalla. 100m eteenpäin lähdöstä oli enää 5m leveä rataa, eli hirmuinen ruuhka oli ja vaikka lähellä täysillä vedin alussa jäin kuitenkin ison ryhmän keskellä ja en päässyt juoksemaan vapaasti. Rata oli haastava ja ei missään ollut semmoinen pätkä missä olisi voinut "levätä", ylös, alas, oikea, vasen, koko ajan suunnanmutto ja rytmin vaihtoa - estejuoksijalla sopiva rata.
10:s sija yleisen sarjan debyytissä tyydyttää, vaikka maalissa tuntui siltä että löytyi vielä vähän voimia.

Seuraavaksi olisi ratakauden avausta, ja ennen sitä muutama kunnon rataharjoitukset. Ensimmäinen kisa näyttää oleva 3000m estejuoksu Kotkan tähtikisoissa 24.5. Tämä menee kuitenkin aika pitkään harjoituskisana, en ole vielä vetänyt kovin paljon radalla, ja en ole juossut paljon esteitäkään. Lahden Eliittikisoissa 15.6 olisi tarkoitus olla valmis juoksemaan hyvän tuloksen päämatkallani.